zondag 22 april 2012

Even Geleden....

Het is even geleden, maar we kunnen jullie allen gerust stellen en mededelen dat het hier nog steeds goed gaat!

De voorbije weken is er heel wat bezoek geweest hier in Nepal. De familie van Sien is langs geweest en ook Miriam en haar familie van de Belgische vzw. Wat was het fijn om even onder Belgen te zijn.

Er zijn heel wat nieuwigheden in het weeshuis gebeurd.
Miriam had heel wat nieuwe kledij mee voor de kinderen waar de kinderen heel blij om zijn.
Ook kwamen er twee koelkasten in het tehuis, eentje voor elke keuken, deze worden al gretig gebruikt om groenten en water fris te houden. Want het mag gezegd worden, het weer is hier beter dan in België, zon van 's morgens tot 's avonds.
Deze week is men gestart met het plaatsen van een zonnepaneel om ervoor te zorgen dat de kinderen niet met een kaars zouden moeten studeren, maar dat de studeerkamer vanaf heden altijd energie heeft om licht te voorzien.

Verder is de buitenbadkamer bijna klaar voor gebruik, nog wat kleine aanpassingen en een likje verf en de 26 kinderen en de 4 zorgouders kunnen gebruik maken van een nieuw toilet en een nieuwe waskamer.

De voorbije week hebben we ons ook terug gefocust op het tehuis:
- we hebben de EHBO box eens onderhanden genomen, en alles wat over datum was eruit gehaald en er zijn nieuwe basis medicijnen aangekocht.

- we hebben een activiteit gedaan met gips, daar er heel wat gips in de EHBO box zat, maar niemand een plaaster of gipsverband kan aanleggen.


- verder werken we nog steeds aan onze doelstelling om de kinderen zelf tot activiteit te laten komen, deze is aardig aan het lukken :)



 - ook hebben we een vormingsmoment gegeven rond hygiëne, waaronder: het gebruik va de vuilnisbak, het belang van intieme hygiëne, het belang van korte nagels te hebben (zeker als je eet met je handen), ...



Gisteren zijn we op schoolbezoek geweest (primary school), we zijn in de ochtend vertrokken met de schoolbus naar de school van de jongste kinderen. Daar volgende we enkele lessen mee, we merkten heel wat rumoer in de klas en weinig discipline. Een leerkracht vertelde ons dat de feedback van de kinderen belangrijk is voor hen. Ook hadden we een aangenaam gesprek met de schooldirecteur, we voelden ons van harte welgekomen en weten dat de kinderen in die school goed opgeleid worden.

Ons verblijf in Nepal loopt bijna ten einde, als ook onze stagedagen. De komende perioden zullen we samen met de kinderen de buitenbadkamer schilderen plus de ramen van het tehuis. Plannen we een bezoek aan de school van de oudste kinderen en zullen we een afscheidsfeestje geven. Want de kinderen zullen ons missen, maar wij zullen hen ook missen.

Tot de volgende,
Vriendelijke Groeten,
Sien & Eline

2 opmerkingen:

  1. martine desoppere23 april 2012 om 03:13

    Sien (en Eline),
    ik heb uit eerste hand gehoord van jullie toeristische reis met de bezoekers. En heb gehoord dat ze jullie zo bewonderen : de manier waarop je daar leeft met de mensen, in die heel povere omstandigheden, het werk dat je daar doet.. En dan Nepal zelf..
    Ik wens jullie nog veel schilderplezier, en dan mag je beginnen aftellen. En dan kan ik 't me voorstellen dat je de kinderen zult missen, straks.. Maar dan zie je ONS terug (humhum!) Zoen! Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Eline en Sien,

    Fijn te horen dat jullie het daar goed stellen. Echt Chapeau wat jullie daar van werk verzetten.
    Nog heel veel "werkvreugde" en plezier.
    Babs

    BeantwoordenVerwijderen